Reina Sofia Restaurant: alt hvad du behøver at vide for at nyde det
Bliver du sulten efter et museumsbesøg? Hvis det sker for dig efter dit besøg på Reina Sofía, behøver du ikke at finde dig i det ret længe, for her finder du to restauranter, der er kendt for deres innovative opskrifter og traditionelle smag.
Med alle de aktiviteter og planer, man har i Madrid, er det normalt at have lyst til at genoplade batterierne. Efter en rundtur i de mange rum på Reina Sofía-museet kan sulten melde sig, og så er det godt at vide, at der ligger to fantastiske restauranter i samme bygning som de store værker af malere som Miró og Picasso: Arzábal og NuBel.
Begge steder har en privilegeret beliggenhed og en moderne, kunstnerisk og behagelig atmosfære. Hvad maden angår, skal du være forberedt på at nyde smage, der er lige så eksklusive som de malerier, du har set. Både Arzábal og NuBel er kendt for deres markedskøkken. Det er selvfølgelig ikke billigt at spise så godt, men jeg kan ikke anbefale dem nok!
Hvad kan man spise i Reina Sofía-restauranterne?
Når du er færdig med dit besøg på Reina Sofía-museet, er du sikkert sulten; al den vandren rundt og kiggen på malerier gør enhver træt. For at undgå at spilde tiden på at lede efter en restaurant og fortsætte med at nyde kunsten, er det bedst at blive og spise frokost på en af museets restauranter: Arzábal eller NuBel. Begge har masser af alternativer, selvom menuen på førstnævnte er lidt mere traditionel end på sidstnævnte.
Du vil ikke kunne klage over valget, for Reina Sofía har to restauranter, og hver af dem har desuden en varieret og lækker menu.
Mens Arzábal tilsyneladende er mere typisk, handler NuBel-restauranten om innovation, lige fra den måde, bordet er dækket på, til de retter, der serveres.
Hvad skal man spise på restaurant Arzábal?
Restauranten Ar zábal definerer sig selv som dynamisk, måske fordi menuen indeholder traditionelle retter, men altid med et anderledes touch. Derfor kan du forvente at finde gode kroketter serveret med fåremælk, en af restaurantens stjerneopskrifter. Men hvis der er én ting, du skal prøve, er det deres oste; de har en vogn kun til deres mere end 20 oste. Burrataen er spektakulær! Hvis du er mere til kød, vil det glæde dig at vide, at kødet på Arzábal er af højeste kvalitet, især mørbradbøffen.
Hvem har ansvaret for køkkenet? To store kokke: Álvaro Castellanos og Iván Morales, som har stået i spidsen for dette gastronomiske projekt i årevis med andre restauranter rundt omkring i Madrid. Deres mål med dette etablissement var at bringe et traditionelt værtshus, men med en fornyet menu, til det vigtigste kulturelle og moderne kunstcenter i byen.
I denne restaurant ved de, at ethvert måltid skal ledsages af en god drink, så deres tjenere er altid villige til at anbefale en vin fra den specifikke menu, de har. Foretrækker du øl? Når du prøver deres øl, vil du. Og bestil endelig deres gin, den er trods alt fordøjelsesfremmende, ikke sandt?
Hvad skal man spise på NuBel?
Efter at have betragtet de bedste malerier på Reina Sofía har du lyst til at spise noget lige så eksklusivt og kunstnerisk? Så skal du prøve NuBel. En café-restaurant, der fuldender museumsoplevelsen med avantgarde-gastronomi. En ret, man bare må prøve? Det er svært at vælge, men deres raw food-afdeling er noget af det bedste.
Det gode ved NuBel er, at uanset hvornår du kommer, vil du finde en lækker menu tilberedt af Michelin-stjernekokken Manuel Berganza. Selvom det er almindeligt at spise frokost efter besøget, kan du også nyde deres morgenmads- eller brunchmenu (deres kager, især cheesecaken, er utrolige).
Selvom deres menu måske er for moderne, er det et godt sted for hele familien, så hvis du har været i Madrid med børn, vil jeg opfordre dig til at blive til frokost på NuBel og bestille nogle tapas eller retter til deling.
Priser på Reina Sofía-museets restauranter
Kvalitet har sin pris, og hvis vi tilføjer den privilegerede beliggenhed af både Arzábal og NuBel restauranterne, kan vi kun forvente en høj pris.
Frokost eller middag på Reina Sofía-museet er, hvad du får, så vær forberedt på at betale omkring 20 euro for hver hovedret. I alt kan et måltid for to koste omkring 50-70 euro (inklusive dessert), hvortil du skal lægge vin (omkring 30 euro plus en flaske). Vær forsigtig, tro ikke, at du får rabat for at have købt museumsbilletten, da der ikke er nogen aftale af nogen art.
Selvom det kan se sådan ud, er Arzábal og NuBel ikke dyre, bare fordi de ligger, hvor de gør, men på grund af kvaliteten og originaliteten i deres opskrifter. Selv de enkleste eller mest traditionelle opskrifter er designet af store kokke, og kun de bedste produkter på markedet bruges i deres køkkener.
Åbningstider for de to Reina Sofia-restauranter
Du behøver ikke bekymre dig om åbningstiderne, da Reina Sofías restauranter, Arzabal og NuBel, har åbent næsten hele dagen. Du er dog nødt til at tjekke med dem på forhånd, da de har tendens til at ændre sig i løbet af ugen.
Generelt er Arzábal åben fra kl. 10 til 01 og NuBel fra kl. 9 til midnat. Som du kan se, er de altid tilgængelige i museets åbningstid, men lukketiden er forlænget, så senere besøgende kan ankomme til frokost eller middag.
Åbningstider for restaurant Arzábal
Arzábal er åben hver dag fra kl. 10. Lukketiden varierer fra dag til dag, så tjek åbningstiderne på hjemmesiden. Generelt lukker den mandag til torsdag kl. 1 om natten, fredag og lørdag kl. 2 om natten og søndag kl. 20 om aftenen. De har ikke en ugentlig pause, så du har altid mulighed for at spise der, selv når museet ikke er åbent.
Åbningstider for restaurant NuBel
NuBel lukker to dage om ugen, så glem alt om at prøve deres mad på en mandag eller tirsdag, som du kan se på deres hjemmeside. Men resten af ugen har de ret lange åbningstider og åbner altid kl. 9.00 og lukker kl. 24.00 (onsdag, torsdag og søndag) og kl. 2.30 (fredag og lørdag), så du kan nyde deres cocktails, mens en DJ spiller lidt musik på en given aften.
Bemærk, at selvom åbningstiderne er kontinuerlige, kan de forskellige menuer på NuBel kun være tilgængelige på bestemte tidspunkter af dagen. For eksempel er Afternoon Tea-menuen kun tilgængelig fra kl. 17.00 til 19.00, mens Tapas-menuen kun er tilgængelig fra kl. 16.00 til 20.00.
Den moderne atmosfære i Reina Sofías restauranter
Restauranterne NuBel og Arzábal har en dynamisk, moderne og på en måde også kunstnerisk atmosfære. Det er ikke kun i retterne, at innovationen er tydelig, men også i rummene, der fungerer som en forlængelse af museet og er åbne og dekoreret med omhu.
Desuden er alle, der kommer der, enige om, at tjenerne er behagelige og altid rådgiver dig om det bedste i menuen, som nogle gange kan være lidt forvirrende, hvis du ikke er bekendt med et gastronomisk udtryk.
Begge steder er velegnede til hele familien, men NuBel er det især, fordi det har originale og farverige møbler, noget de små altid kan lide. I stedet for traditionelle stole er der f.eks. sofaer eller lænestole. Det får ikke rummet til at føles kaotisk, da det er rummeligt og giver mulighed for at flytte barnevogne.
Arzábal, på den anden side, er stadig en traditionel kro, selvom den er innovativ. De indvendige rum kan rumme mange spisende gæster på samme tid, men du vil se, at terrassen er spektakulær.
Det bedste er, at den er delvist indendørs, så på regnfulde og kolde dage kan den nydes lige så godt. I det hele taget er atmosfæren hyggelig og indbydende med et glas vin og en velsmagende ret på bordet.
Udsmykningen af museets restauranter
De store kokke ved, at den gastronomiske oplevelse ikke begynder på tallerkenen, men i selve restauranten. Hvis vi dertil lægger, at Arzábal og NuBel ligger i et moderne kunstmuseum som Reina Sofía, kan man forvente, at deres indretning er nøje udvalgt, men samtidig er den ene meget forskellig fra den anden.
Arzábal har en stil, der blander det traditionelle og det innovative i det samme rum, ligesom den gør det i sine retter. Indenfor er det en varm restaurant med traditionelle æstetiske elementer (såsom træbaren), men i måske mere elegante farver (sort dominerer). For at fremhæve det omfattende vinkort er flaskerne en del af udsmykningen og udstillet i farvede glasvinduer, som om de var malerier.
El NuBel er meget mere farverig med en overvejende orange tone takket være lamperne, der lyser op i hvert hjørne og på hvert bord. Og fordi det ligger under Nouvel-bygningens røde kuppel (bygget som en tilbygning til museet), er interiøret lyst og har en meget moderne fornemmelse.
Skal jeg bestille bord på Reina Sofía-restauranterne?
Hvis du vil sikre dig et bord på en af Reina Sofías to restauranter, er mit råd at bestille bord. Især på travle tidspunkter (frokost og middag) kan de være overfyldte, selvom begge har masser af plads både inde og ude.
Jeg ved, at det er meget svært at vide, hvornår du er færdig med din rundtur på museet, så normalt tager både personalet på Arzábal og NuBel hensyn til dette og holder dit bord i cirka en halv time.
Du kan nemt foretage en reservation på deres hjemmesider, både Arzábal og NuBel, hvilket er meget praktisk til at tjekke, om der er ledige borde, når du nærmer dig slutningen af dit besøg på museet. Hvis du ikke kan reservere bord, vil jeg stadig anbefale, at du tager derhen for at se, om der er ledige borde eller plads i baren.
Den imponerende og kunstneriske udsigt fra Reina Sofías restauranter
Hvis der er én god ting ved at spise på Reina Sofía-museet, så er det, at man har endnu mere tid til at betragte kunsten. Hvad mener jeg? Museet har nogle af sine værker udstillet i gården, så fra vinduerne og terrasserne på Arzábal og frem for alt NuBel har du en privilegeret udsigt til dem.
NuBels terrasse ligger i Nouvel-bygningens gård. Hvis du sidder ved et af restaurantens udendørsborde, deler du dit måltid med Roy Lichtensteins "Brushstroke", en monumental skulptur, der har stået der siden 2004.
Selvom udsigten fra Arzábal måske ikke er så kunstnerisk, er udsigten imponerende, især for dem, der er så heldige at sidde i haven. Dette rum minder om Alhambra eller et drivhus, fuld af planter og med en meget mediterran følelse.
Ud over maden: aftener i museets restauranter
Ikke alt skal handle om at spise, især ikke når der er så store rum at fejre i. Derfor udnytter Reina Sofías restauranter alle de timer, de er åbne, til at arrangere events, koncerter eller DJ-sessions. Hvilke vil du deltage i?
El NuBel, som lukker kl. 2.30 fredag og lørdag, udvider middagene ved at invitere lokale DJ's og andre musikgrupper til at sætte gang i natten. De har også en varieret cocktailmenu, der kombinerer det bedste fra gastronomi og musik. På deres hjemmeside kan du se alle de arrangementer, de arrangerer.
El Arzábal er ikke langt bagefter og har som regel også DJ's til at sætte liv i middagene. Det er her, de fleste unge mennesker nyder en drink.
Højdepunkter i Reina Sofía-restauranterne
Måske er et af de elementer, jeg vil fremhæve ved begge museets restauranter, at de er baseret på spansk gastronomi.
Modernitet eller begreber som "fusion" eliminerer ikke traditionen, og du kan nyde traditionelle retter med et moderne twist. Ud over kokkenes kreationer er noget af det, der slog mig, hver enkelt restaurants personlighed, og hvad der gør dem så forskellige, selvom de praktisk talt ligger i samme rum.
El Arzábal er for eksempel mere indbydende, og dens store fordel er den halvt overdækkede terrasse. På den anden side giver NuBels avantgarde-stil den store fordel: dens alsidighed. Du kan spise morgenmad der, før du besøger Reina Sofía-museet, eller frokost, når du er færdig. Hvis du er sent på den, har du en undskyldning for at blive til deres cocktail- og musikaftener.
Er det værd at spise på en af Reina Sofías restauranter?
Som med alt andet er der bedre meninger end andre, men generelt går alle, der har spist på NuBel eller Arzábal, tilfredse derfra og har endda lyst til at gentage det. Hvis der er noget, folk fremhæver, så er det kvaliteten af produkterne, og også hvor hyggeligt der er indenfor.
Når en god atmosfære og god mad kombineres i den samme restaurant, er succesen næsten sikker. På NuBel kan jeg især godt lide de mere avantgardistiske retter, som bærer tydeligt præg af en Michelin-stjernekok. Som det ofte er tilfældet med mere moderne steder, kan mængderne selvfølgelig være lidt små, selv om det måske forstærker smagen.
El Arzábal er en anden god mulighed for sin menu, men hvis der er et aspekt, der altid får de bedste bedømmelser, er det dens dekoration, især på terrassen. Man kan sige, at det er værd at spise der bare for at tilbringe lidt tid blandt planterne, selvom der er dem, der synes, at den samlede pris er lidt dyr i forhold til den mængde, der serveres.
Ved du allerede, hvad du vil bestille? Jeg er sikker på, at du har fået mundvand af at læse mine råd, så tøv ikke med at spise på en af de to restauranter i Reina Sofía-museet.