Madlavningskurser i Venedig

Lad dig friste af de bedste kulinariske oplevelser i Venedig, og deltag i et italiensk madlavningskursus. Uanset dit niveau kan du få en oplevelse, der gør dig i stand til at lave traditionelle retter som en professionel på ingen tid.
Madlavningskurser i Venedig

Andre populære aktiviteter i Venedig

Mere om: Madlavningskurser i Venedig

Gør dig klar til at købe de friskeste ingredienser på Rialto-markedet, lær hvordan man tilbereder venetianske tapas, eller lav mad sammen med en ekspertkok eller en Cesarina. Gastronomiske oplevelser i kanalernes by er noget af det bedste, man kan se og lave i Venedig, og der er ikke noget bedre end at komme i gang. Spørgsmålet er, hvilken slags køkken der er det rigtige for dig.

Svaret finder du ved at læse om de forskellige muligheder med priser, fordele, ulemper og tips. Kort sagt, alle de oplysninger, du finder i denne artikel. Here we go!

1. Madlavningskursus i pasta og tiramisu i Venedig

Madlavning af pasta| ©Jorge Zapata
Madlavning af pasta| ©Jorge Zapata

Glæd din gane med signaturretter fra den venetianske gastronomi på et madlavningskursus i hjertet af byen. Bliv en autentisk italiensk kok med en lokal ekspert eller en Cesarina, din vært i køkkenet.

Under denne type oplevelse lærer du hemmelighederne bag at lave frisk pasta og den berømte tiramisu, en dessert certificeret af det italienske madlavningsakademi med underskrift af Ado Campeol, der var kendt som tiramisuens fader.

Du skal ikke bekymre dig om færdigheder, kokken med ansvar for workshoppen vil dele nyttige tips, så du kan nyde oplevelsen. Fra fettuccine til tagliatelle, de mange forskellige friske pastaer vil være dit kulinariske lærred. Derudover forklares nogle variationer af saucer til pasta også ofte i detaljer over et glas vin eller prosecco, før du lærer at tilberede den klassiske italienske kaffedessert. Pasta og tiramisu madlavningskurset i Venedig er perfekt for gourmeter, solorejsende eller familier.

Detaljer af interesse

  • Pris: fra 159 € pr. person.
  • Varighed: fra 2 timer og opefter.
  • Hvad du skal vide: Denne type oplevelse kan deles med familie, venner eller par.
  • Hvad turen kan omfatte: madlavningskursus med en lokal kok eller Cesarina. Tilberedning af mindst 2 typer pasta. Tilberedning af tiramisu. En hovedret (frokost eller middag). Tapas-smagning. Et glas vin. Et glas prosecco. Et glas kaffe. Vand.
  • Fordele: ofte med små grupper (op til 8 personer). Når timen er slut, har du ikke kun lært hemmelighederne bag det lokale køkken, men du har også spist en hel frokost eller middag.
  • Ulemper: Undervisningen foregår måske kun på italiensk og engelsk.

Book et madlavningskursus i pasta og tiramisu

2. Venetiansk madlavningskursus med fuld menu og smagsprøver

spaghetti alle vongole| ©Cooking SoftwareOz
spaghetti alle vongole| ©Cooking SoftwareOz

Dette er den komplette oplevelse, hvor du lærer at lave en venetiansk 3-retters menu. Tag forklædet på, og gør dig klar til at tilberede et festmåltid.

Kurset starter normalt med en aperitif med vin, vand og kaffe. Bagefter vil kokken eller Cesarina vise dig, hvordan du tilbereder nogle af havets delikatesser som den klassiske spaghetti alle vongole (spaghetti med muslinger); sarde in saor (marinerede sardiner med et sødt og syrligt strejf), eller lad dig erobre af rigdommen i bigoli in sauce (tyk spaghetti-lignende pasta badet i en traditionel sauce lavet med ansjoser, løg og sultanas).

For at afslutte aftenen er det tid til dessert, hvor den ubestridte stjerne er tiramisu, men nogle hold tilbereder også de klassiske Baicoli, småkager, der minder om Venedigs guldalder. Hvis du vil have nogle tips til at besøge Venedig og nyde din rejse, så book et madlavningskursus i denne stil.

Interessante detaljer

  • Pris: fra 159 € pr. person.
  • Varighed: fra 3 timer og opefter.
  • Hvad du skal vide: Du kan booke denne aktivitet til frokost, eller hvis du foretrækker det, kan du gøre det om aftenen i Venedig. Det sidste er min favorit, når man skal nyde byen i det bedste vejr og uden horder af turister.
  • Hvad turen kan omfatte: privat madlavningskursus med en kok eller Cesarina. Tre-retters menu. Vin. Vand. Prosecco. Kaffe. Aperitif.
  • Fordele: Aktiviteten er ideel til at fordybe sig i den lokale kulinariske kunst, den foregår normalt i små grupper på omkring 6 personer, og de tilberedte menuer er komplette.
  • Ulemper: Du skal rejse på egen hånd, selvom det ikke er svært at komme rundt i Venedig (gondol, vaporetto, vandtaxi ...), og der er muligheder for enhver smag.

Book et privat madlavningskursus

3. Privat madlavningskursus med besøg på det lokale marked

Rialto-markedet| ©ELSUEC
Rialto-markedet| ©ELSUEC

Rialto-markedet, som ligger i den vestlige del af byen, ca. 200 meter fra Rialto-broen og omkring San Giacomo di Rialto-kirken, den første kirke i Venedig, er hjertet i byens kommercielle og kulinariske scene og er ofte mødestedet for sådanne aktiviteter.

I næsten et årtusinde har lokalbefolkningen samlet sig her for at udveksle sæsonens frugt, grøntsager, fisk og skaldyr, alt sammen fra lagunen og øen Sant'Erasmo. Takket være den privilegerede beliggenhed er besøget blandt de ting, man kan se og gøre på Venedigs Canal Grande, og denne gang vil du også blive ledsaget af en kok eller en Cesarina, som vil hjælpe dig med at vælge de bedste muligheder og derefter tilberede en frisk venetiansk menu.

Med dine indkøb i tasken vil kokke-guiden føre dig til et lokalt hus for at modtage din lektion. Oplevelsen inkluderer normalt en hovedret med hjemmelavet pasta og en traditionel dessert, ofte tiramisu. Under aktiviteten kan du nyde en aperitif, vin, prosecco eller vand for at fuldende aftenen.

Interessante detaljer

  • Pris: fra 189 € pr. person.
  • Varighed: fra 4 timer og opefter.
  • Hvad du bør vide: Du bør være opmærksom på tidsplaner og datoer for at vælge denne aktivitet, fordi markedsturen er lukket kl. 16:00, hvorefter den lukker, såvel som på søndage og italienske helligdage.
  • Hvad turen kan indeholde: Gåtur på Rialto-markedet ledsaget af en ekspert. Madlavningskursus. Vin. Prosecco. Vand. Aperitif. Vand. Kaffe. Smagning af lokale tapas.
  • Fordele: Det er en berigende halvdagsoplevelse, det fodrer sanserne, der er ikke noget friskere end at bringe friskkøbte ingredienser fra markedet til dit bord.
  • Ulemper: Du skal rejse på egen hånd, men heldigvis kan du opgradere oplevelsen med en gondoltur eller ved at hoppe om bord på en vaporetto.

Besøg det lokale marked med privat madlavningskursus

4. Traditionel venetiansk madlavningskursus

Madlavningskursus i Venedig| ©Paul-W
Madlavningskursus i Venedig| ©Paul-W

En af de oplevelser, der vil få dig til at forelske dig i Venedig, er chancen for at nyde de lokale kulinariske lækkerier fra et autentisk køkken, og med denne type madlavningskursus tager dine smagsløg på en gastronomisk rundtur i hjertet af kanalbyens køkken, mens du lærer hemmeligheder og tricks, der giver dig mulighed for at genskabe dem, når du har lyst.

Din vært byder dig velkommen i sit køkken med et glas vin eller Prosecco til at varme dig op. Derefter vil du med forklædet på dykke ned i en verden af frisk pasta, mens du lærer, hvordan man laver traditionel italiensk pasta. Lad os heller ikke glemme de saftige saucer, der ledsager dem. Under kokkens eller Cesarinas vejledning vil du udforske smagene i en unik gryde for at lære at tilberede den berømte spaghetti alle vongole eller al nero di sepia samt sauterede grøntsager med kombinationen af lokale krydderier, der vil vinde over både børn og voksne.

Som afslutning på denne gastronomiske oplevelse i Venedig er det tid til dessert, hvor man ofte vælger tiramisu og bagte frugter. Nyd din kreation ledsaget af lokale vine eller vand, efterfulgt af en klassisk italiensk kaffe. Tag essensen af det venetianske køkken med dig, og del de lækkerier, du har lært, med dine venner derhjemme.

Interessante detaljer

  • Pris: fra €110 pr. person.
  • Varighed: fra 4 timer og opefter.
  • Hvad du skal vide: Denne type oplevelse kan finde sted i byens centrum omkring nogle af Venedigs bedste monumenter, men der er også Cesarinas, der tilbyder disse klasser på steder lidt væk fra folkemængderne, såsom øen Giudecca ca. 25 minutter væk på Vaporetto i Venedig. Jeg må sige, at hvis du besøger byen om foråret eller sommeren, er det værd at tilmelde sig undervisningen på øen. Dette sted holder den traditionelle venetianske stil i live og er flankeret af frugtplantager og frodige haver.
  • Hvad turen kan omfatte: Madlavningskursus undervist af en Cesarina eller kok. Tre-retters frokost eller middag. Lokal vin. Prosecco. Vand. Kaffe.
  • Fordele: Fleksibiliteten ved workshopstedet. Små grupper.
  • Ulemper: Transport til og fra workshoppen er ikke inkluderet.

Book en gastronomisk oplevelse

5. Cichetti eller venetiansk tapas-madlavningskursus

Baccalà mantecato| ©Amrita Ahuja
Baccalà mantecato| ©Amrita Ahuja

Tag på en autentisk kulinarisk oplevelse med et madlavningskursus i Cichetti eller venetianske tapas. Uden at kæmpe om opmærksomheden vil du lære at tilberede disse små retter fulde af årstidens smag af grøntsager, kød og fisk.

Inspireret af specialbarerne og restauranterne i Venedig laver du et udvalg af 6-7 gourmet-cicchetti, fra klassisk til moderne, under vejledning af en erfaren kok.

Fra blæksprutte i blæk til udsøgt baccalà mantecato- du vil fordybe dig i det traditionelle køkkens rigdom ligesom de lokale. Blandt højdepunkterne er polenta con le schie, uimodståelige moeche fritte og sardiner marineret i eddike, Sarde in saor. Oplevelsen kulminerer som regel med en fritto mixto, en blandet fritter, der indeholder rejer, blæksprutter, ansjoser og forskellige stykker fisk.

Nyd dine kreationer i et helt måltid, ledsaget af en skål med Prosecco eller vin, og bedst af alt, ligesom det bedste tidspunkt at rejse til Venedig er hele året rundt (afhængigt af din smag, selvfølgelig), er disse snacks tilgængelige hver måned. Gå ikke glip af denne mulighed for at tage hemmelighederne fra det venetianske køkken med dig og overraske dine kære med disse delikatesser.

Interessante detaljer

  • Pris: fra 225 € pr. person.
  • Varighed: fra 4 timer og opefter.
  • Hvad du bør vide: Denne type oplevelse byder på nok mad til at nyde en fuld frokost eller middag.
  • Hvad turen kan omfatte: Madlavningskursus undervist af en kok. Alle ingredienserne er klar til at blive brugt. Prosecco. Lokal vin. Vand. Kaffe.
  • Fordele: Grupperne til denne type oplevelse er ret små (mellem 4-6 personer), oplevelsen er ideel til at nyde et måltid som et par eller med venner. En anden fordel er, at alle ingredienserne normalt er klar hjemme hos værten, hvilket betyder, at du kan få mest muligt ud af din tid.
  • Ulemper: Transportservice er ikke inkluderet.

6. Kursus i pizza og tiramisu i Venedig

Pizza i Venedig| ©McPig
Pizza i Venedig| ©McPig

Mens rejsende ofte fokuserer på at anbefale de MUST steder at spise pizza i Venedig blandt restauranter og trendy steder, slår intet oplevelsen af traditionelle køkkener i Adriaterhavets dronning, og denne type oplevelse giver dig ikke kun mulighed for at nyde en autentisk venetiansk pizza, men lære at tilberede lokale variationer sammen med eksperter og toppe det hele med den populære tiramisu.

Dyk ned i hjertet af det italienske køkken med et pizza- og tiramisu-kursus - en oplevelse, der er så sjov og venlig, at den er ideel som en af de bedste ting at lave i Venedig med børn. Lær eksklusive hjemmelavede opskrifter, som du ikke finder i konventionelle kogebøger, ved at besøge en autentisk Cesarina, en talentfuld lokal kok, til en personlig madlavningslektion.

Oplev hemmelighederne bag italiensk pizza med dens unikke friskhed og enkelhed, og lær at lave den ikoniske tiramisu fra bunden. Tag på en venetiansk gastronomisk tur gennem den aldrig svigtende hvedemelskage, mens du smager på de lækre retter, du selv tilbereder, ledsaget af vin, vand eller prosecco.

Interessante detaljer

  • Pris: fra 159 € pr. person.
  • Varighed: fra 3 timer og opefter.
  • Hvad du skal vide: Oplevelsen er komplet og dækker et helt måltid, enten frokost eller middag.
  • Hvad turen kan omfatte: Pizza- og tiramisu-bagningskursus. Vand. Vin. Prosecco. Traditionel kaffe. Smagning af tilberedte pizzaer og tiramisu.
  • Fordele: Oplevelsen er komplet, hvad angår pizzaer. Du lærer at tilberede alt fra pizzabunde, de ideelle portioner til at skabe luftige, sprøde eller stegte pizzaer samt kombinationer af friske ingredienser for at skabe det perfekte produkt. Det er en fantastisk oplevelse at tilmelde sig, når man rejser med de små i huset, de har det sjovt og deltager i aktiviteten.
  • Ulemper: Grupperne kan være store (op til 10 personer).

7. Fiskebaseret madlavningskursus i Murano

En dag med madlavning| ©Rebecca Recommends
En dag med madlavning| ©Rebecca Recommends

Blandt de ting, man kan se og gøre i Murano, er det ikke kun glasværkstederne, der skiller sig ud, men også det fiskebaserede køkken, som er et must-see, og at lære at tilberede fiskeretter er en af de lokale attraktioner. Med denne type madlavningskursus starter oplevelsen på et centralt sted i Venedig, og så bliver du kørt til Rialto-markedet, hvor du køber frisk fisk og ingredienser til dagens madlavningskursus.

Bagefter krydser du kanalen med vaporetto til en kokkes hus på Murano, hvor du lærer nogle madlavningstips, mens du nipper til prosecco, Aperol, Campari eller Cynar.

Når du er i køkkenet, tilbereder du et festmåltid af forskellige fiskeretter, såsom spaghetti alla busara og bagt havaborre med kartofler, som du nyder med udsigt over kanalen og parret med en god italiensk kaffe.

Interessante detaljer

  • Pris: fra 296 € pr. person.
  • Varighed: 3-4 timer.
  • Hvad du skal vide: Oplevelsen er komplet og dækker et helt måltid, enten frokost eller middag. For at komme fra centrum til Rialto-markedet dækker denne type oplevelse billetten, men for at komme fra Venedig til Murano købes billetten normalt på stedet, og prisen er muligvis ikke inkluderet.
  • Hvad kan være inkluderet i turen: et kursus i tilberedning af en fiskebaseret menu, enten som hovedret eller som en venetiansk "cicchetti" eller "tapas". Vand. Aperol. Campari. Cynar. Prosecco. Spritz. Traditionel kaffe.
  • Fordele: Oplevelsen foregår i små grupper med maks. 5 personer. Muligheden for at tilberede alt fra forretter, antipasti eller tapas til en fiskebaseret hovedret gør oplevelsen tiltalende for fiske- og skaldyrselskere.
  • Ulemper: Undervisningen foregår ofte kun på engelsk eller italiensk. Ikke egnet til folk, der er allergiske over for fisk og skaldyr.

Tips til madlavningskurser i Venedig

Se med| ©Cats Coming
Se med| ©Cats Coming
  • Allergier. Giv os venligst besked på forhånd om eventuelle allergier eller særlige kostbehov, de fleste madlavningskurser er normalt egnede til alle ganer, så længe der gives besked på forhånd.
  • Transportservice. Tænk på, at dette ikke er den type service, der normalt er inkluderet i denne type oplevelse, men uanset om du besøger Venedig på 1 dag eller mere, vil der altid være en vaporetto, gondol eller vandtaxi klar til at tage dig til din destination, og priserne er variable, så de passer til forskellige budgetter.
  • Tidsplan. Madlavningskurser er ofte 2-3 timer lange, og eventuelle forsinkelser kan påvirke din evne til at få mest muligt ud af oplevelsen.
  • Sprog. Selvom der er madlavningskurser på spansk, foregår de fleste på italiensk og engelsk.

Anmeldelser fra andre rejsende

4.3
· 12 Anmeldelser
  • J
    J. I.
    4
    (0 Anmeldelser)
    Jeg tog med min søster til dette madlavningskursus i Venedig, og vi havde en fest med at lære at lave autentisk pasta - en unik oplevelse, man ikke må gå glip af!
  • F
    F. E.
    4
    (0 Anmeldelser)
    At lære at lave italienske retter i Venedig var en unik og uforglemmelig oplevelse, som varmt kan anbefales!
  • M
    M. H.
    4
    (0 Anmeldelser)
    Jeg elskede at lære at lave typiske retter i denne unikke by; det var en fantastisk oplevelse. Jeg har altid gerne villet vide, hvordan man laver pasta fra bunden, og det kan jeg nu!
  • G
    G. S.
    5
    (0 Anmeldelser)
    Madlavningskurset i Venedig var fantastisk, jeg lærte at lave rigtig pasta, det kan varmt anbefales!
  • O
    O. T.
    4
    (0 Anmeldelser)
    Kurset var godt, jeg lærte at lave pasta og tiramisu, hvilket jeg altid gerne har villet. Det bedste var at spise det, jeg havde lavet, for at være ærlig.