Bedste madture i Seoul

Overalt i byen finder du en bred vifte af gastronomiske tilbud med traditionel mad og gademad. Jeg vil fortælle dig om de bedste muligheder for at lære det bedste af Seouls køkken at kende.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

Bedste madture i Seoul

Seoul mad | ©lejandra matias

Sydkoreas hovedstad, Seoul, har en gastronomisk kultur, der kan overraske selv de mest krævende spisende gæster. I byen finder du traditionelle måltider baseret på ris, grøntsager, fisk og skaldyr og kød, som er de mest anvendte produkter i køkkenet. Der er også et stort udvalg af street food.

Du kan spise sashimiNoryangjin fiskemarked eller sidde udenfor ved madboderne i Euljiro-kvarteret og nyde en nogari banchan (tørret fiskeret). Nogle af de bedste ting at lave i Seoul, som vil give dig et indblik i sydkoreanske kulinariske traditioner, inkluderer desuden et madlavningskursus med en lokal kok.

1. Deltag i et koreansk madlavningskursus, og oplev noget af Seouls kulinariske kultur

Madlavningskursus| ©Marc Haines
Madlavningskursus| ©Marc Haines

Hvis du vil opdage noget af Sydkoreas kulinariske kultur, bør du indarbejde et madlavningskursus i din rejseplan for mindst 3 dage i Seoul. Du vil lære at tilberede nogle af de traditionelle retter i dette land: kimchi, banchan, deonjang jjigae osv.

Denne type oplevelse starter normalt med et besøg på et lokalt marked. Der vil dine sanser blive overrasket af duftene og farverne fra alle de friske råvarer: grøntsager, eksotiske frugter, fisk og skaldyr, kød, krydderier osv. Når du har fået alt, hvad du skal bruge til at udføre opskrifterne, går du ud i markedskøkkenet sammen med en professionel kok.

På dette koreanske madlavningskursus og markedsbesøg i Seoul vil du trin for trin se tilberedningen af en række retter, der er en del af sydkoreanernes gastronomiske hverdag. For eksempel bibimbap eller ris med æg, grøntsager og kød; den ikoniske kimchi, som består af fermenteret asiatisk kål, galbitang, som er en suppe med oksehøjreb, blandt andre banchan (små portionsanretninger).

Nyttige oplysninger

  • Pris: ca. 78 euro pr. person.
  • Varighed: ca. 3 timer og 30 minutter.

Book et koreansk madlavningskursus og et markedsbesøg i Seoul

2. Nyd det store udvalg af fisk og skaldyr på Noryangjin Market i Seoul

Noryangjin-markedet| ©Steve Y
Noryangjin-markedet| ©Steve Y

Hvis du er fiske- og skaldyrsentusiast, så skal du gøre et stop på Seouls Noryangjin-marked. Det er et sted med en historie, der går tilbage til 1927, og som dagligt besøges af dusinvis af lokale og turister. Tag en slentretur gennem dette marked og glæd din gane.

Under turen vil du se en række boder med alle slags skaldyr: fisk, blæksprutter, søpølser, muslinger, blæksprutter, krabber, rejer og meget mere. Du vil også finde nogle restauranter, hvor du blandt andet kan spise sashimi med daikonradise. Alt dette er pakket ind i en meget livlig atmosfære.

Dette er en aktivitet, som du godt kan foretage på egen hånd, men det vil være mere praktisk at gøre det med en lokal guide fra en privat tur i Seoul. På den måde får du ikke bare en række smagsprøver, men du lærer også om hvert enkelt produkt og fordyber dig i den koreanske madkultur.

Nyttige oplysninger

  • Pris: Der er gratis adgang til markedet. Hvis du tager en privat rundvisning på stedet, koster det i gennemsnit 70 euro pr. person.
  • Åbningstider**:** Markedet er åbent 24 timer i døgnet.

Book en privat rundtur i Seoul

3. Gå rundt i de lange madgader på Seouls Namdaemun-marked

Namdaemun-markedet| ©Adrián Pérez
Namdaemun-markedet| ©Adrián Pérez

En anden destination for en madtur er det historiske Namdaemun-marked, der blev grundlagt i Joseon-perioden i 1414. Her finder du omfattende madgader med gadeboder og restauranter.

Når du er på markedet, kan du gå frit gennem de maleriske og travle gågader, hvoraf de følgende er nogle af de mest populære til at tilfredsstille dine smagsløg:

  • Foodie Alley, hvor du kan nyde klassisk sydkoreansk kulinarisk gademad. Det gælder kimchi, Tteokbokki (riskage med pebersauce), kimbap (koreansk sushi), bungo ppang (fiskekage), som er meget populær om vinteren i Seoul, og meget mere.
  • Kalguksu Alley, med håndskårne nudelrestauranter. Prøv naengmyeon (hvedenudler), jajangmyeon (nudler i kinesisk stil med jajang eller sød hvedepastasauce), jjamppong (nudler med skaldyrsbouillon) osv.
  • Galchi Jorim Street; dette område er kendt for sine boder med hårhalegryde. Det er en ret, der laves på selve markedet.

Denne gastronomiske tur kan gøres i dit eget tempo eller med en lokal guide. Sidstnævnte mulighed giver dig et dybere indblik i den koreanske kultur takket være den kulinariske eksperts kommentarer. Uanset hvad du vælger, er dette et must på din rejseplan sammen med den guidede tur til Deoksugung-paladset i Seoul og de bedste dagsture fra Seoul.

Nyttige oplysninger

  • Pris: Indgangen til markedet er gratis, men hvis du tager en tur, kan det koste omkring €45 pr. person.
  • Åbningstider**:** 9:00 til 19:00 (mandag til lørdag). Bemærk venligst, at nogle restauranter og madboder har åbent senere på aftenen.

Book en guidet tur til Deoksugung Palace

4. Prøv traditionel koreansk mad på Gwangjang Market i Seoul

Gwangjang-markedet| ©Adrián Pérez
Gwangjang-markedet| ©Adrián Pérez

Det over 100 år gamle Gwangjang-marked er et udstillingsvindue for koreansk kultur og historie. Her kan du smage den traditionelle mad fra dette asiatiske land, tilberedt i hånden for øjnene af dig og i et livligt miljø. Du vil få en berigende oplevelse.

Markedet ligger i Ikseon-dong Alley. Det er et velkendt knudepunkt i byen, hvor det traditionelle og det moderne sameksisterer i harmoni. Når du træder ind på markedet, vil du blive betaget af stedets udseende og aromaerne fra de hundredvis af tilberedninger.

På denne madtur kan du prøve den berømte mandu (dampede dumplings fyldt med kød eller kimchi), bindae-tteok (pandekage af bønnemel, kød og grøntsager), grillmad, bibimbap (risskål med grøntsager og kød). Også gryderetter, en række risnudler, hvede, grøntsager, blandt andre præparater.

Efter denne oplevelse kan du fortsætte med at udforske byen. Måske tage på et af Seouls bedste museer som Seoul City Wall Museum, der ligger ca. 12 minutter væk i bil, eller tage en guidet tur i Seouls Gyeongbokgung-palads, blandt andre aktiviteter.

Nyttige oplysninger

  • Pris: Der er gratis adgang til markedet.
  • Åbningstider**:** dagligt fra 9:00 til 18:00.

Book en guidet tur til Gyeongbokgung-paladset

5. Tag på en madtur om aftenen til Euljiro i Seoul, og oplev koreanernes yndlingssted at spise

Euljiro om natten| ©Seoul Guide Korea
Euljiro om natten| ©Seoul Guide Korea

Euljiro er et af koreanernes yndlingskvarterer, hvor man kan spise og slappe af efter en lang arbejdsdag. Det er et livligt sted med mange madboder, restauranter, caféer og barer, hvor du kan tage på en madtur og opleve Seoul om aftenen som en lokal.

Denne destination består af tre lange gader, hvor Nogari Alley har det største antal madboder. Sæt dig ved et udendørs bord og nyd nogari (tørret fisk) med soju (øl). Ideelt, hvis du besøger Seoul om sommeren.

Men det er ikke alt. I Euljiro finder du en bred vifte af street food: koreanske donuts, de berømte krydrede ramyeon (instant nudler), som du sikkert har set i mere end ét kdrama, jeon (stegt grøntsagspandekage), ristede kastanjer, corn dog (koreanske spyd), fiskekage osv.

Du kan besøge Coffeehanyakbang med en rig filterkaffe og Hyemindang-konditoriet, hvor du kan smage en chokoladepavé. Når du er færdig med at spise, kan du også besøge de barer, der ligger gemt i bygningerne i dette distrikt, og starte en pubcrawl i Seoul.

Nyttige oplysninger

  • Pris: Der er gratis adgang til dette distrikt, men du har mulighed for at deltage i en guidet tur, som normalt koster 59 € pr. person.
  • Åbningstider**:** 11:00 til 21:00 (dagligt).

Book en pubcrawl i Seoul

6. Få en fordybende oplevelse af sydkoreansk kultur og køkken

Samgyetang| ©Steve Y
Samgyetang| ©Steve Y

Hvis du besøger Korea, bør du deltage i en madlavningsoplevelse i et traditionelt hus. Dette kan være en af de bedste ture i Seoul, da det giver dig mulighed for at opleve den lokale kultur og det lokale køkken helt tæt på. Du vil føle dig som en lokal.

Denne fordybende oplevelse starter med et besøg på et af Seouls lokale markeder. Her vil du sammen med din værtsguide købe de nødvendige ingredienser til den pågældende tilberedning. Han eller hun vil også fortælle dig om stedets historie og give dig nogle tips til, hvordan du vælger produkterne.

Efter markedsturen tager du hen til et autentisk koreansk traditionelt hus for at lave mad. Nogle af de lokale retter, du kan lave, inkluderer samgyetang (kyllingesuppe med ginseng), kimchi (fermenteret asiatisk kål), bulgogi (oksekødsstrimler med soja, sesam og hvidløg), japchae (nudler af sød kartoffelstivelse med sesam og kød), blandt andre.

Du vil sidde ved bordet med dine værter for at smage på retterne og observere den ægte koreanske familieetikette på tæt hold. Efter denne berigende oplevelse kan du fortsætte med din rejseplan: besøg Changdeokgung, der anses for at være et af de bedste paladser i Seoul; køb billetter til Figure Museum W i Seoul, og brug et anderledes øjeblik på at se på udstillingerne osv.

Nyttige oplysninger

  • Pris: prisen for denne oplevelse starter normalt på omkring 80 € pr. person.
  • Varighed: maks. 4 timer.

Bestil billetter til Figure Museum W

7. Tag en spadseretur gennem Seouls Mangwon-marked, og tag på en madtur med kylling og øl

Mangwon-markedet| ©Kanako Sudo
Mangwon-markedet| ©Kanako Sudo

Mangwon Market er en anden destination, hvor du kan tage på en madtur under din rejse til Seoul. Du vil overraske dine smagsløg med smagen og konsistensen af de forskellige tilberedninger af kylling.

På dette marked finder du et stort antal madboder, der er dedikeret til tilberedning af kylling. Du kan bl.a. prøve koreansk ste gt kylling med sursød sauce og sesamfrø, grillkylling, som kombinerer en røget smag med en tyk sauce, sizzling chicken, som består af et udbenet lår toppet med ost og sauce.

Denne tur kan gøres på egen hånd eller med en guide. Uanset hvad du vælger, vil du på dette marked kunne nyde tilberedninger, der kombinerer mange års historie med de nye generationers opfindsomhed. Glem ikke at servere dem med soju på koreansk manér.

Nyttige oplysninger

  • Pris: Der er gratis adgang til markedet. Og hvis du vil med på en guidet tur, koster aktiviteten omkring 100 euro pr. person.
  • Varighed: hver dag fra kl. 9.00 til 21.00.

8. En del af en vegansk og vegetarisk madtur i Seoul

Boribab| ©lazy fri13th
Boribab| ©lazy fri13th

Den sydkoreanske hovedstad har en bred vifte af kulinariske tilbud, der omfatter veganske og vegetariske muligheder. Så hvis du er en vegansk og vegetarisk madentusiast og planlægger at tilbringe 1-5 dage i Seoul, eller endda mere, bør du tage med på en madtur for at opdage de bedste retter uden kød og animalske ingredienser.

Til dette eventyr bør du tage til Gwangjang Market, som er et af de største markeder i byen. Der finder du mere end nok retter, der passer til din veganske, vegetariske og endda glutenfri kost.

Du kan f.eks. prøve boribab (byg, ris, forskellige grøntsager med koreanske urter), kimbap (ris med grøntsager, koreanske urter og tørrede tangruller). Og hotteok (en koreansk pandekage med frø og honning indeni).

Selvom du kan tage på dette eventyr på egen hånd , er det bedst at alliere sig med en professionel guide. Husk på, at denne person kender hver enkelt af retterne og derfor kan garantere, at de er veganske og vegetariske.

Nyttige oplysninger

  • Pris: prisen pr. person er ca. 99 euro.
  • Varighed: Aktiviteten varer normalt omkring 2 timer og 30 minutter.

9. Nyd en multikulturel madoplevelse i Bukchon Village i Seoul.

Landsbyen Bukchon| ©David Wilkinson
Landsbyen Bukchon| ©David Wilkinson

Bukchon, en traditionel landsby i Seoul, daterer sig tilbage til Joseon-perioden (1392-1910). Dette sted, der tidligere var beboet af adelen, er et populært turistmål på grund af dets arkitektoniske skønhed og restauranternes gastronomiske mangfoldighed. Du kan prøve koreanske og udenlandske retter.

Under dit besøg i Bukchon finder du traditionelle koreanske restauranter, hvor du bl.a. kan spise deonjang jjigae (gryderet med svampe, grøntsager og skaldyr), bibimbap (ris blandet med grøntsager, kød og svampe), galbitang (koreansk suppe). Du har også mulighed for at nyde italiensk og portugisisk mad.

Du finder også flere terrasser med en privilegeret udsigt over landsbyen. Du kan sidde og slappe af, mens du nipper til et glas soju (koreansk øl), makgeolli (risvin), te og andre drikkevarer. Og hvis du er i Seoul i december under vinterfestivalen, vil du se himlen lyse op med fyrværkeri.

Nyttige oplysninger

  • Pris: Der er gratis adgang til Bukchon Village.
  • Åbningstider**:** Villaen er åben fra mandag til lørdag (kl. 10-17).

10. Nyd en kulinarisk rundtur i teens verden i Seoul, og lær at lave risvin

Risvin| ©Turner
Risvin| ©Turner

Det sydkoreanske køkken er ikke kun begrænset til søde og salte retter, men omfatter også urtete og alkoholiske drikke. Tag på en kulinarisk rundtur i Seoul, og lær at smage den gamle te og lave risvin.

På denne tur besøger du Te-museet med en række udstillinger, der hjælper dig med at opdage te-kulturens historie. Du får også adgang til et særligt rum, hvor du kan smage en række forskellige teer (grøn, sort, blomster, aromatiske urter osv.). I alt er der mere end 130 smag svarianter til rådighed.

For at supplere denne kulinariske oplevelse tager guiden dig med til et traditionelt vinstudio. Der vil du lære trin for trin, hvordan man laver makgeolli; en koreansk vin, der tidligere blev drukket af landmænd og tilberedt med klæbrig ris og gær.

Nyttige oplysninger

  • Pris: Prisen for denne tur starter ved 105 € pr. person.
  • Varighed: ca. 4 timer.