10 Bedste Madture i Porto

Francesinhas, tripas à Moda do Porto og torskefrikadeller er nogle af Portos traditionelle retter. Se her, hvordan du kan tage på en guidet tur for at smage på byens gastronomi.
10 Bedste Madture i Porto

Andre populære aktiviteter i Porto

Mere om: 10 Bedste Madture i Porto

G astronomiske ture anses for at være en af de bedste ting at gøre i Porto på grund af det store udvalg af traditionel mad, der findes i byen. Du vil spise, som om du var lokal, og du vil bliveoverrasket over de smage, farver og konsistenser, der findes i hver tilberedning. Hvis du er vegetar, veganer eller har cøliaki, kan du også finde restauranter og bagerier, hvor opskrifterne er tilpasset dine behov.

1. Tag med på en guidet tur gennem den gamle bydel i Porto for at opdage dens gastronomi

Flødekage med kaneldrys| ©Ismiko
Flødekage med kaneldrys| ©Ismiko

Hvis du vil have mest muligt ud af dit besøg i Porto på 3 dage, kan du tage med på en guidet tur i den gamle bydel, som kombinerer historie og lækker mad.

Du vil opdage et varieret gastronomisk udbud. Du møder din guide på et aftalt sted og går til den første destination, som kan variere afhængigt af den tur, du deltager i.

Mens du går, vil han fortælle dig nogle interessante fakta om den gamle bydel, historien om restauranterne, bagerierne og pølsebutikkerne. Du vil smage den berømteflødekage med kaneldrys, ledsaget af en lækker kaffe. Du vil også spise den krydrede sandwich med svinekød (Bifana), torsketærte, oliven, røget kød, oste og andre pøl ser. Derudover vil du smage nogle desserter og drikke et glas vin og en håndværksøl.

Interessante detaljer

  • Pris: fra 64 € pr. person.
  • Varighed: 4 timer (ca.)
  • Transportmiddel: vandretur.
  • Fordele veddenne mulighed: Du vil kunne smage lækker lokal mad og lære om den detaljerede historie bag hver tilberedning.
  • Ulemper ved denne mulighed: Turen er ikke egnet til gravide kvinder.

Book en guidet tur i Porto

2. Rundvisning på markederne i Porto på jagt efter smagsprøver

Bolhão-markedet| ©Rosana Calvo
Bolhão-markedet| ©Rosana Calvo

Portos markeder er steder med en særlig charme takket være deres arkitektoniske stil og lokalbefolkningens autenticitet.

Du kan også smage denunikke smag af byens traditionelle mad og produkter. Bolhão-markedet er et must på enhver gastronomisk tur, da det er et sted med mere end 100 års historie. Du kan se farverige butiksvinduer, dufte duften af friske fødevarer og være i direkte kontakt med dem.

Du vil også smage pølser, konserves, typiske tilberedninger som torskekager, francesinha m.m. Du vil også besøgeSão Sebastião-markedet, hvis specialitet er fisk. Du finder en række boder med fisk og skaldyr. Bagefter tager guiden dig med til Bom Sucesso-markedet, hvor du finder smagsprøver på gourmetmad og traditionelle opskrifter.

Interessante detaljer

  • Pris: fra 70 € pr. person.
  • Varighed: 4 timer (ca.)
  • Transportmiddel: vandretur.
  • Fordele veddenne mulighed: Du vil lære den sande essens af Portos gastronomi at kende på en tur til byens traditionelle markeder.
  • Ulemper ved denne mulighed: Aktiviteten er ikke egnet for kørestolsbrugere.

3. Gastronomisk rundvisning i Portos barer og taverner

Tasca da Badalhoca| ©Cristian Costa
Tasca da Badalhoca| ©Cristian Costa

Portos barer og taverner har også meget at byde på, når det gælder gastronomi.

Tag med på en guidet tur rundti byen og oplev de vigtigste traditionelle menuer. Når du møder guiden og resten af gruppen i byens centrum, tager I straks af sted til de destinationer, der er fastsat for turen. Blandt dem vil du kunne besøge:

T asca da Badalhoca, Adega Rio Douro, Tapas Bar 24, Venham Mais 5, bar Aduela og andre. Du vil smage det typiske kød med spejlæg kaldetprego, hamburgere, hotdogs, bifanas, grøn bouillon og kartofler med strimlet svinekød i blodsauce. Desuden skinkesandwich, mørbradbøf, roastbeef, pølser m.m. Alt sammen ledsaget af et glas portvin eller en håndværksøl.

Interessante detaljer

  • Pris: fra €85 pr. person.
  • Varighed: 3 til 4 timer.
  • Transportmiddel: vandretur.
  • Fordele veddenne mulighed: Du vil lære byens vigtigste barer og taverner at kende, mens du opdager aperitifkulturen i Porto.
  • Ulemper ved denne mulighed: Denne tur er normalt ikke tilgængelig for kørestolsbrugere.

4. Det er en del af en tur til Portos konditorier, hvor man kan smage deres traditionelle desserter

Padaria Ribeiro| ©Otilia Tiblijas
Padaria Ribeiro| ©Otilia Tiblijas

Hvis du er dessertentusiast, må du ikke gå glip af de mange forskellige kager, der findes i Porto. Det eneste, du skal gøre, er at tage med på en rundtur til byens kond itorier for at smage leite creme, rabanadas, aletria, den populære Belém-flødekage og andre lækkerier.

Afhængigt af hvilken tur du vælger, vil guiden tage dig med til tre eller flere konditorier: Padaria Ribeiro, Confeitaria Aliança, Padeirinha Doce m.fl. hvor du vil få en ægte smagsoplevelse. Du vil smage på tilberedninger baseret på æggecreme og andre hemmelige ingredienser.

De er alle pyntet med kanel, snesukker, karamel, strimlet kokosnød og andre toppings. Mens du går gennem gaderne i byens centrum og smager på højst 10 desserter, vil du også lære om denhistoriske kontekst for hver af tilberedningerne og nogle nysgerrige fakta om konditorierne. Uden tvivl en aktivitet, som du kan inkludere i deting, du skal lave i Porto med børn. De små vil have det sjovt og lære om byens gastronomiske kultur. Bagefter kan du fortsætte med andre aktiviteter sammen med familien, f.eks. købe billetter til World of Discoveries i Porto, som er et velkendt museum og en forlystelsespark.

Interessante detaljer

  • Pris: fra 60 € pr. person.
  • Varighed: 3 timer (ca.)
  • Transportmiddel: vandretur.
  • Fordele ved denne mulighed: Denne tur fokuserer kun på de mange forskellige traditionelle søde sager i byen.
  • Ulemper ved denne mulighed: drikkevarer er ikke inkluderet.

5. Tag på en gastronomisk workshop i Porto, og lær at lave nogle traditionelle retter

Grøn bouillon| ©Cali030
Grøn bouillon| ©Cali030

En gastronomisk tur, hvor du kan lære at tilberede nogle traditionelle opskrifter, er en god idé, når du besøger Porto på 2 dage.

D u vil gå gennem gaderne på jagt efter ingredienserne, tilberede og smage på hvert måltid. Under denne oplevelsevil guiden foreslå dig en række traditionelle måltider: tripas à moda do Porto, caldo verde, papas de sarrabulho, bacalao fritters, pudim, arroz doce, rabanadas, blandt andre.

Du kan vælge, hvad du vil have, og straks gå på indkøb i supermarkedet og i en lokal have for at plukke nogle friske grøntsager. Derefter går du hjem til guiden for at lave mad. I tilbereder nogleforretter med røgede oste og oliven. I skal også lave en hovedret, salat og en lækker dessert.

Bagefter nyder I måltidet med et glas vin. Bagefter kan I fortsætte med andre aktiviteter: shoppe, tage med på et af Oport-flodkrydstogterne, overvære etfadoshow i byen og meget mere.

Detaljer af interesse

  • Pris: fra €47 pr. person.
  • Varighed: 3 timer og 30 minutter (ca.)
  • Transportmiddel: vandretur.
  • Fordele ved denne mulighed: Turen inkluderer ikke afhentning og aflevering på hotellet, så det skal du selv sørge for.
  • Ulemper ved denne mulighed: Du lærer kun at lave traditionelle opskrifter.

Book en aftentur med middag og fadoshow

6. Gratis tur for at lære den vegetariske og veganske mad at kende, som Porto har at byde på

Mad på O Oriente no Porto| ©Alvaro Tallarico
Mad på O Oriente no Porto| ©Alvaro Tallarico

I Porto finder du vegetariske og veganske restauranter, som du kan besøge på en gratis tur.

Det er ideelt, hvis du ikke er kødspiser eller bare har lyst til at prøve noget andet under dit besøg i Porto i 4 dage eller mere.Du får kontakt med en lokal guide, som tager dig med til et udvalg af vegetariske og veganske restauranter, som regel Galeria de Paris, O Oriente no Porto, Da Terra, Duas de Letras osv.

Han vil også fortælle dig om historien bag nogle af monumenterne, gaderne og pladserne, mens du går forbi. Du vil prøvesalater, grøntsags- eller bælgfrugtsuppe, ris, tofu, seitan, grøntsager, cous-cous og meget mere. Der er også desserter som kokos-, banan- eller chokoladebudding, kager med pinjekerner og mandler, som du kan servere til kaffe eller te. Og hvis du vil prøve japansk gastronomi i Porto, er Lapa Maki med vegetarisk og vegansk sushi et must at besøge.

Interessante detaljer

  • Pris: fra 25 € pr. person.
  • Varighed: 2 timer og 30 minutter (ca.)
  • Transportmiddel: vandretur.
  • Fordele veddenne mulighed: Du lærer byens vegetariske og veganske restauranter og deres vigtigste opskrifter at kende.
  • Ulemper ved denne mulighed: Drikkepenge er ikke inkluderet.

7. Besøg Afurada-kvarteret og nyd en gastronomisk seafood-tur

Afurada-kvarteret| ©Jonny H
Afurada-kvarteret| ©Jonny H

Et guidet besøg i Afurada-kvarteret for at smage på regionens mange forskellige fisk og skaldyr er en god mulighed, der kan indarbejdes blandt de ting, man kan lave i Porto om sommeren eller på en hvilken som helst anden årstid.

Du kan nyde smagen af havet og betragte landskabet. Turen starter medopsamling i centrum af Porto eller direkte på hotellet.

Bagefter tager du med en specialiseret gastronomisk guide til Afurada, som ligger kun få minutter fra byens centrum. Når du ankommer til kystbyen, går du langs de brostensbelagte gader, mens du går hen til de restauranter, der har specialiseret sig i fisk og skaldyr. Du vil sesardiner og skaldyr, torsk og andre fisk tilberedt på grillen for foden af gaden, og du vil kunne smage på dem. Du kan også spise de symbolske bolinhos eller torskekager.

Interessante detaljer

  • Pris: fra 70 € pr. person.
  • Varighed: 4 timer (ca.)
  • Transportmiddel: bus og vandretur.
  • Fordele ved denne mulighed: Du vil smage lækkerier fra havet, se smuk natur og lære om den farverige landsby Afurada.
  • Ulemper ved denne mulighed: Denne tur er ikke egnet for vegetarer.

8. Tag med på en glutenfri gastronomisk tur i Porto

Tasquinha Do Caco| ©Ipa Conde
Tasquinha Do Caco| ©Ipa Conde

Hvis du har cøliaki, skal du vide, at der i Porto findes restauranter og caféer, hvor tilberedningen er glutenfri.

Du kan nyde søde og salte retter og endda drikke en øl uden frygt. Denne tur er normalt tilgængelig året rundt, så du kan lægge den ind i din rejseplan, når du besøger Porto i en hvilken som helst måned. Du får en lokal guide, som giver dig interessante historiske fakta om byen, mens han tager dig med til de planlagte destinationer:

  • Cafeteriaet Com Cuore har etbredt udvalg af glutenfri måltider og tilbyder bl.a. bifanas og tærter.
  • Lækre hjemmelavede burgereTasquinha Do Caco. Du kan også ledsage dit måltid med en øl. Begge specialiteter er glutenfri.
  • Fisk ogskaldyr, desserter og en privilegeret udsigt over Douro-floden i restauranten Terra Nova med keltisk tema, som ligger i Ribeira.
  • Alle former for tilberedninger med svampe og boghvedemelEndovélico.

Interessante detaljer

  • Pris: fra 30 € pr. person.
  • Varighed: 3 timer (ca.)
  • Transportmiddel: vandretur.
  • Fordele ved denne mulighed: Du kan nyde gastronomien i Porto uden at skulle bekymre dig om dit helbred på grund af gluten i nogle af ingredienserne.
  • Ulemper ved denne mulighed: Kæledyr er ikke tilladt, medmindre de er hjælpedyr.

9. Nyd en gastronomisk påsketur under dit besøg i Porto

Porto Bageri| ©Eunice Kim
Porto Bageri| ©Eunice Kim

Hvis dit besøg i Porto falder sammen med april måned, er den gastronomiske på sketur en god mulighed for at lære de tilberedninger at kende, som folk i Porto har spist i årevis under denne verdensomspændende fest, der er typisk for kristendommen. Aktiviteten finder normalt sted påflere restauranter i byen, enten i det historiske centrum, i Ribeira eller i de nærliggende landsbyer.

Når du tilmelder dig turen, kan du derfor vælge det område, der passer dig bedst. Uanset hvadmøder du den lokale guide på et på forhånd aftalt sted.

På denne måde begynder du at besøge de etablerede destinationer: Adega do Conde, A Loja dos Pastéis de Chaves, Oporto Bakery, A Sandeira, Mercearia das Flores, m.fl. Under turen vil du smage:

  • Bacalhau mantecatom, som er en tilberedning af torsk med løg, mælk og smør.
  • Bacalhaudos solteiros, tilberedt med hvidløg, mælkefløde, løg og parmesanost.
  • Delikatesser fra havet, såsom rejer paulista eller luanda og fyldte blæksprutter, som er opskrifter med en markant kolonial indflydelse.
  • Folar da Páscoa, som er en lækker, sød bolle.

Detaljer af interesse

  • Pris: fra 25 € pr. person.
  • Varighed: 3 timer (ca.)
  • Transportmiddel: vandretur.
  • Fordele ved denne mulighed: Du vil blive introduceret til påskens kulinariske traditioner under dit besøg i Porto i april.
  • Ulemper ved denne mulighed: ingen afhentning og aflevering på hotellet.

10. Smag måltider i Porto på budget

Francesinha| ©Jayphen
Francesinha| ©Jayphen

Denne tur viser dig de restauranter og konditorier i byen, hvor du kan smage de måltider, der er et must for enhver lokal, men med et reduceret budget fra 7 €.

Du vil blive overrasket over det enorme udvalg af specialiteter, der tilbydes. Når du får kontakt med denguide, du har fået tildelt til dette kulinariske eventyr, vandrer I sammen gennem Portos hovedgader på jagt efter alle slags smagsprøver:

  • Forskelligetilberedninger med indvolde på A cozinha do Manel.
  • Desserter og lokale retter på Taberna Santo Antonio.
  • FrancesinhasCafé Santiago.
  • Blæksprutte og fisk på restauranten A tasquinha.
  • Charcuteri-tallerkener på A Lareira.

Der er også andre restauranter, konditorier og caféer, som du kan besøge på turen, alt efter hvilket område af byen du befinder dig i.

Interessante detaljer

  • Pris: fra 65 € pr. person.
  • Varighed: 3 timer (ca.)
  • Transportmiddel: vandretur.
  • Fordele ved denne mulighed: Du lærer de billigste restauranter at kende med en fremragende traditionel menu.
  • Ulemper: Smagsprøver på vin, øl eller kaffe er som regel ikke inkluderet.

Tips til en gastronomisk tur i Porto

Tag behagelige sko på| ©Kushagra Kevat
Tag behagelige sko på| ©Kushagra Kevat

Gastronomiske ture er meget populære turistaktiviteter i Porto, som du kan tage på alle ugens dage om morgenen, om eftermiddagen og endda ved solnedgang. Det afhænger alt sammen af det selskab, du har kontakt med. Uanset hvad skal du følge nogle tips for at få en vellykket tur.

  • Tagbehagelige sko på, da denne type tur normalt foregår til fods rundt i byen.
  • Sig ikke nej til en smagsprøve, og opdag forskellige smage, aromaer og teksturer. Du vil blive overrasket over det store gastronomiske udvalg i byen.
  • Spis små bid der, da du vil prøve nye smage (krydret, salt, sødt), og nogle vil måske være for stærke for din gane. Prøv at vænne dig til krydderierne i retterne, så du kan nyde hver eneste smagsprøve.
  • Notértilberedningerne, for måske får du lyst til at genskabe en sød eller salt opskrift, når du kommer hjem.

Hvad kommer jeg til at se på denne type gastronomiske ture i Porto?

Gaderne i Porto| ©Konstantine
Gaderne i Porto| ©Konstantine

De gastronomiske ture i Porto byder på en rundtur til byens forskellige restauranter, konditorier, bagerier og caféer, så du kan nyde et bredt udvalg af traditionelle fødevarer, desserter og endda vine. Ved at deltage i denne type aktivitet får du mulighed for atopdage historien bag hver enkelt tilberedning. Du lærer også anekdoter om restauranterne og byen generelt.

Alt dette takket være vejledning fra en specialiseret kulinarisk guide.

Anmeldelser fra andre rejsende

4.7
· 18 Anmeldelser
  • H
    H. T.
    5
    (0 Anmeldelser)
    Udflugten til Douro-dalen var en utrolig oplevelse med drømmeagtig natur, selv om frokosten godt kunne være af bedre kvalitet for at matche vinens og krydstogtets fortræffeligheder.
  • K
    K. A.
    5
    (0 Anmeldelser)
    Udflugten til dalen med vinsmagning og krydstogt var en fantastisk oplevelse med betagende natur og en lækker frokost, som varmt kan anbefales!
  • L
    L. L.
    4
    (0 Anmeldelser)
    Jeg elskede denne udflugt, fordi jeg fik set smukke vinmarker og smagt på lækre vine. Maden og bådturen gjorde dagen perfekt.
  • G
    G. M.
    5
    (0 Anmeldelser)
    Udflugten til Douro-dalen var den bedste, vi spiste lækker mad, og vinen var fantastisk. Bådturen var fantastisk, kan varmt anbefales!
  • Y
    Y. E.
    4
    (0 Anmeldelser)
    Udflugten til Douro-dalen med frokost og vinsmagning var en uforglemmelig oplevelse, selv om jeg synes, at den kunne forbedres ved en bedre organisering af tiderne ved hvert stop.