7 Bedste Madture i Firenze

Oplev smagene i Firenze med madture og vinsmagninger - mærk den italienske passion i hver eneste bid og slurk! Book din kulinariske oplevelse.

7 Bedste Madture i Firenze

Andre populære aktiviteter i Firenze

Mere om: 7 Bedste Madture i Firenze

Firenzes kunst og charme rækker langt ud over dens museer og monumenter. Det afspejles også i byens køkken. Italiensk mad er verdenskendt og er meget mere komplet end de berømte pasta- og pizzakombinationer. Firenze er også en af de bedste byer til at nyde denne gave, som Italien giver os i form af mad.

Beliggenheden i hjertet af Toscana gør byen til en favoritdestination for dem, der elsker gastro-turisme. I Firenzes gader kan du smage de mest traditionelle retter som pasta, pizza eller gelato, mindre kendte retter som Ribollita, prøve street food eller nyde at spise, mens du smager på en god vin i Toscana. Uanset hvad du kan lide, er der en mulighed for dig, og i dette indlæg vil jeg vise dig de bedste gastronomiske ture i Firenze.

1. Gastronomisk tur for at lave pizza og gelato som en ægte italiensk kok

At spise pizza| ©Cats Coming
At spise pizza| ©Cats Coming

Hvis der er noget, italienske kokke er kendt for, så er det at lave verdens bedste pizza og is. Heldigvis deler nogle af dem ud af deres viden og giver kurser, så besøgende kan lære det italienske køkkens hemmeligheder og lave de bedst mulige pizzaer og is.

Der er mange restauranter og spisesteder i byens centrum, som tilbyder disse organiserede kurser, hvor en kok forklarer alt, hvad du behøver at vide for at lave en god pizza og is, giver dig de bedste ingredienser, og så kan du smage dine egne kreationer med drikkevarer inkluderet. Mange af dem giver dig også et certifikat, så ingen er i tvivl om de færdigheder, du har lært.

  • Pris: Omkring 50 euro.
  • Det skaldu smage: Du lærer at lave den bedste pizzadej, de bedste kombinationer af ingredienser og saucer, bagetider og hemmeligheder og de bedste teknikker til at lave is.
  • Anbefales hvis: Ud over at smage det bedste fra Italien vil du gerne have viden med hjem, så du kan lave det derhjemme.

Book et madlavningskursus i pizza og is

2. Gastronomisk tur med vinsmagning og typiske toscanske retter i Chianti

Chianti, Toscana| ©Greg_FOT
Chianti, Toscana| ©Greg_FOT

Firenzes gastronomi rækker ud over gaderne. Byen ligger i hjertet af Toscana, faktisk er det regionens hovedstad, og den byder på uendelige muligheder for udflugter til de typiske vingårde i området

Du kan besøge dem ikke kun for at smage på vinen, men også for at ledsage den med et godt typisk toscansk måltid med postkortet af vinmarkerne i baggrunden. Den bedste region til dette er Chianti, meget tæt på Firenze. Guidede ture til denne region inkluderer transport til og fra byen samt et besøg og en smagning på en Chianti-vingård. Hvis du vil vide, hvilke vingårde der er de bedste at besøge, kan du klikke på dette link.

  • Pris: Ture starter ved 30 euro.
  • Hvad du vil smage: Traditionelle toscanske retter ledsaget af regionens bedste vine.
  • Anbefales hvis: Du vil have den mest autentiske toscanske gastronomiske oplevelse.

Book en vinsmagningstur til Chianti

3. Gastronomi og kunst i Firenzes historiske centrum

Uden for kuplen| ©Vicente Camarasa
Uden for kuplen| ©Vicente Camarasa

Alle, der besøger Firenze, gør det på grund af den historiske og kunstneriske arv. Ligesom man ikke kan gå glip af museerne og monumenterne, kan og bør man heller ikke gå glip af muligheden for at prøve gastronomien. For at nyde den på samme tid som turistattraktionerne er der guidede ture, der kombinerer begge dele.

Disse ture omfatter normalt indgangen til domkirken, indgangen til Accademia-galleriet og indgangen til Uffizi-galleriet og steder som Ponte vecchio med tilføjelse af en smagsprøve på typiske produkter som pålæg, pasta og slik på et typisk trattoria i centrum af Firenze.

  • Pris: All-inclusive, normalt fra 80 euro.
  • Hvad du vil smage: Typisk toskansk kødpålæg, toskanske oste, pasta, slik og vine fra den toskanske region.
  • Anbefales hvis: Du leder efter den mest behagelige måde at kombinere turisme og gastronomi på samme dag.

4. Gastronomisk tur i San Lorenzo-distriktet

På tur i San Lorenzo| ©Richard Chester
På tur i San Lorenzo| ©Richard Chester

Hvis du er på udkig efter en udelukkende gastronomisk tur, er de bedste som regel i San Lorenzo-kvarteret. Dette kvarter er fyldt med restauranter, isbarer og alle mulige slags fødevarebutikker. Men hovedattraktionen er det centrale marked eller San Lorenzo.

Turene i dette kvarter går altid gennem markedet og byder på smagsprøver på traditionel florentinsk mad med produkter af højeste kvalitet og mulighed for at se, hvordan de bliver lavet på første hånd. Det gælder også for is, da der er isbarer med demonstrationer af håndværksmæssig isfremstilling, som ofte er stop på disse ture.

  • Pris: Inklusive besøg på markedet, smagning og demonstration af tilberedninger, vinsmagning og besøg på en håndværkerisbar fra 90 euro.
  • Hvad du vil smage: Typiske retter som Bruschetta, Bistecca alla fiorentina, Lampredotto, Panino eller schiacciata ledsaget af toscanske vine og håndværksis.
  • Anbefales hvis: Du vil smage retter med produkter af højeste kvalitet og lære at tilberede dem.

5. Gastronomisk tur med smagning af typiske florentinske retter

Smag på italiensk kaffe| ©Salomé Chaussure
Smag på italiensk kaffe| ©Salomé Chaussure

Hvis du ikke vil gå rundt om den varme grød og gerne vil vide direkte, hvilke retter der er de bedste i Firenze, er der ture, der viser dig vej fra morgenmad til aftensmad i Firenzes historiske centrum.

Disse ture starter på en typisk florentinsk kaffebar, hvor du kan smage den bedste italienske kaffe, hvorefter du besøger en bar eller i nogle tilfælde San Lorenzo-markedet for at smage en række retter med typiske produkter som trøfler, kødpålæg eller ost. Dessert er også inkluderet, og du må ikke gå glip af en smagsprøve på søde sager som de berømte cantucci og hjemmelavede is.

  • Pris: Fra 30 euro.
  • Hvad du kommer til atsmage: Italiensk kaffe, pålæg, oste, trøfler osv. Vine og drinks, søde sager og hjemmelavet is.
  • Anbefales hvis: Du vil gå lige til sagen og prøve de enkleste og mest typiske retter uden at gå for vidt.

6. Gastronomisk tur for elskere af søde sager

Cantucci,| ©Miles Heller
Cantucci,| ©Miles Heller

Måske er du en inkarneret elsker af søde sager, og for dig er måltider en ren formalitet, indtil du kommer til desserten. Hvis det er tilfældet, findes der ture, som er designet til netop dig. De tager dig med på en kort tur til nogle af de historiske konditorier og isbarer i Firenzes centrum.

Her kan du prøve de mest typiske florentinske søde sager som Cantucci, tørre kiks fyldt med tørret frugt og nødder, eller Schiacciata alla fiorentina, søde sager dækket af flormelis og typiske for karnevalssæsonen, selv om de kan nydes hele året rundt. Selvfølgelig spiller hjemmelavet is også en hovedrolle.

  • Pris: Fra omkring 20 euro.
  • Hvad skal man prøve: Typiske søde sager som Cantucci eller Schiacciata alla fiorentina og hjemmelavede is.
  • Anbefales hvis: Du har en sød tand.

7. Gastronomisk tur til San Gimignano

Luftfoto af San Gimignano| ©Stefano Costantini
Luftfoto af San Gimignano| ©Stefano Costantini

Der er hundredvis af gastronomiske ture og udflugter i Toscana, men San Gimignano fortjener en særlig omtale. Denne smukke middelalderby er et af Toscanas mest berømte postkort og en stærkt anbefalet gastronomisk destination. Det traditionelle køkken fra de italienske mammas er hovedpersonen i de gamle trattoriaer i centrum af landsbyen.

Ture til San Gimignano er meget populære og inkluderer transport til og fra Firenzes centrum samt en guide, der ikke kun viser dig byen og dens historie, men også rådgiver dig om gastronomiske spørgsmål. Som noget ekstra kan vi også afslutte besøget med en vinsmagning i en vinkælder i samme landsby.

  • Pris: En dagstur til San Gimignano med et gastronomisk besøg koster omkring 100 euro.
  • Detskal du smage: Traditionelt toscansk kødpålæg og hjemmelavede retter.
  • Anbefales hvis: Du vil besøge en af de smukkeste landsbyer i Toscana og runde besøget af med en god gastronomisk oplevelse.

Andre gastronomiske oplevelser

Inde i La Carraia-isbaren| ©Nathalie K
Inde i La Carraia-isbaren| ©Nathalie K

Ud over disse ture byder Firenze på andre gastronomiske muligheder på egen hånd, hvis du vil nyde det lokale og italienske køkkens dyder:

Besøg nogle af de bedste trattoriaer i Firenze

Trattoriaerer en type italienske restauranter, hvor hjemmelavet mad er fremherskende. Faktisk kommer ordet trattoria fra "trattore", som betyder at tilberede og har sin oprindelse i italienske mødre og deres hjemmelavede retter. Firenzes centrum er fuld af sådanne restauranter, og du kan tage på en organiseret tur eller tage af sted på egen hånd for at prøve dem.

Nogle af de mest kendte trattoriaer i Firenze er Trattoria Mario i San Lorenzo, Trattoria Giovanni i Santo Spirito, Trattoria dall Oste i centrum af Firenze eller Trattoria da Ruggero nær Porto Romana.

  • Pris: Trattoriaerkoster i gennemsnit mellem 20 og 30 euro pr. person.
  • Hvad skal man prøve: De mest kendte hjemmelavede italienske retter som Bistec alla fiorentina, pasta i alle afskygninger, Ribollita-suppe osv.
  • Anbefales ja: At tage af sted på egen hånd og prøve de bedste hjemmelavede italienske retter.

Prøv de bedste gelaterias i byen.

Uanset hvor meget du spiser, er der altid plads til en god gelato, og hvis den er italiensk, er den endnu bedre. Hvis du elsker den typiske dessert i Firenze og i hele landet, kan og bør du tage en tur rundt til de bedste gelateriaer i byen

Der er hundredvis af dem, men de mest kendte er: Grom-isbaren, en franchise, der allerede er konsolideret og spredt over hele verden, håndværker-isbaren Perche no, Vivoli, en af de ældste i Firenze, og Dei Neri-isbaren i nærheden af Palazzo Vecchio.

  • Pris: Priserne varierer meget, men du kan prøve god gelato fra lidt over 2 euro.
  • Hvad du vil smage: Den bedste gelato i verden.
  • Anbefalet ja: Svaret er let. Hvis du kan lide is.

Byen med gademad.

Gademad spiller en hovedrolle i Firenzes gastronomi, og det er ikke kun på grund af pizzaslices. I den florentinske hovedstad regerer snacks kendt som Lampredotto. Det er sandwiches, der minder om hamburgere, men som er fyldt med indvolde fra køer. Paninos eller schiacciata er også typiske sandwiches, men de er meget mere varierede, og der findes tusindvis af kombinationer.

Hvis man vil have et godt, hurtigt og billigt måltid, er denne type mad den bedste løsning, og i byens centrum er der hundredvis af steder, der serverer denne type mad , hvilket gør den til hovedstaden for gademad i Italien.

  • Pris: Der er muligheder med en drink fra omkring 5 euro.
  • Detskal du prøve: Den bedste gademad i Italien.
  • Anbefales hvis: Du ønsker at spise godt uden at tage for mange pauser på din rejse og også billigt.

Book et bord på Hard Rock Cafe Florence

Hvis du har lyst til at være på den sikre side, eller hvis du er fan af amerikansk mad , kan du reservere bord på Hard Rock Cafe i Firenze og nyde forskellige typer menuer med grillet kød, laks eller hamburgere omgivet af rockklassikere.

  • Pris: 23 euro
  • Det skal du prøve: To eller tre retter med grillet kød, kylling, salat eller burgere.
  • Anbefales hvis: Du foretrækker amerikansk mad på et legendarisk sted.

Tips til en kulinarisk tur i Firenze

Indgangen til Le Carceri| ©Maurizio Lovato
Indgangen til Le Carceri| ©Maurizio Lovato

Uanset om du bestiller en madtur eller besøger Firenzes barer og restauranter på egen hånd, er der en række ting, du skal være opmærksom på for at sikre, at intet ødelægger dit måltid:

  • På de fleste barer og restauranter betales der for tapas i forhold til antallet af pladser ved bordet. Regningen er markeret som "coperta ", og prisen er normalt mellem 1 og 2 euro. I de mere turistprægede områder er dette tillæg dog normalt højere.
  • Det bliver mere og mere almindeligt, at restauranter i Firenze opkræver et servicegebyr på 10-15% af regningen. Drikkepenge er en selvfølge.
  • Der er ingen nedskrevet lov om drikkepenge. Italienerne er ikke vant til at give drikkepenge, og det er helt i orden, men i turistområder som Firenze er det mere almindeligt, at turister giver drikkepenge. De vil ikke se skævt til dig, hvis du ikke gør det, men det er tilrådeligt at lægge et par mønter, højst 1 eller 2 euro, hvis du kunne lide servicen.
  • Måltiderne ligner dem i Spanien, og man spiser lidt senere end normalt i Europa. Frokost er normalt mellem 13.00 og 15.00 og aftensmad fra 20.00 og fremefter. Restauranterne i Firenze er dog normalt meget fleksible på dette punkt.
  • Da det er relativt sent at spise aftensmad i Firenze, har florentinerne for vane at tage en slags drink før middagen med vin og en lille tapa på byens barer.
  • Italiensk kaffe har sine egne love. Efter kl. 11 er det nærmest ildeset at tilsætte mælk til kaffen. Mælkekaffe er mere til morgenmad, og fra det tidspunkt er det meget sjældent, at italienerne drikker kaffe med mælk. Der gøres undtagelser for espresso macchiato, en kaffe med mælkeskum, men den ubestridte konge om eftermiddagen er espresso.
  • Endelig er den mest almindelige måde at drikke kaffe på at bestille den og drikke den i baren. Hvis du drikker den på en terrasse eller ved et bord, er det meget sandsynligt, at du vil blive opkrævet lidt ekstra.

Anmeldelser fra andre rejsende

4.7
· 5115 Anmeldelser
  • J
    J. J.
    5
    (0 Anmeldelser)
    Jeg tog til denne spiseoplevelse i Firenze med min partner, og vi elskede det, maden er fantastisk, og atmosfæren er super autentisk!
  • Q
    Q. W.
    5
    (0 Anmeldelser)
    Den gastronomiske oplevelse i Firenze var fantastisk, en lækker måde at lære den lokale kultur at kende på.
  • B
    B. D.
    4
    (0 Anmeldelser)
    Jeg elskede at smage på den lokale mad, jeg følte mig som en rigtig italiener. En oplevelse, der fyldte mig med glæde og smag.
  • F
    F. X.
    5
    (0 Anmeldelser)
    Maden var meget velsmagende, alt var fint. Jeg kunne rigtig godt lide det, jeg ville komme tilbage igen.
  • L
    L.
    5
    (0 Anmeldelser)
    En uforglemmelig oplevelse at fordybe mig i Firenzes rige kulinariske kultur med en privat tur, der overgik alle mine forventninger.