Bedste madture i Marseille

Marseille er kendt for sin katedral og for attraktionerne i det historiske centrum, men byen har også en rig gastronomisk rigdom, som du kan nyde på forskellige ture for at opdage dens smag.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

8 minutters læst

Bedste madture i Marseille

Det lille marked i Marseille | ©Alain Rouiller

Marseille er en af Frankrigs største byer og også et af landets kulturelle epicentre med sin religiøse turisme, kunstmuseer og en bred vifte af attraktioner i hele byen, men den har også et væld af gastronomiske lækkerier at byde på, hvilket er typisk for Provence.

Blandt de bedste ting, man kan se og lave i Marseille, er en af de bedste at tage på en gastronomisk vandretur rundt i de forskellige dele af byen, fra den gamle bydel til Saint-Victor og fra Le Panier til Provence til de lokale markeder og multikulturelle restauranter, som du kan opdage på de bedste ture i Marseille.

1. Gastronomisk vandretur i det historiske centrum af Marseille

Mad i Marseille| ©guille1966ar
Mad i Marseille| ©guille1966ar

En af de bedste måder at lære et sted at kende på er at glæde sin gane med den lokale mad, og Marseille er et ideelt sted til denne øvelse, da den kombinerer traditionen for lokale smagsoplevelser med den gastronomiske rigdom, som byens multikulturalisme tilbyder. På denne vandretur i den gamle bydel vil du lære de bedste restauranter, barer og taverner at kende, mens du vandrer gennem de smalle brostensbelagte gader.

På disse ture kan du smage de populære navettes, som er bådformede kiks, der er mere end 500 år gamle, stenfiskesuppen kendt som bouillabaisse, lokale oste og Marseille-chokolade. Du kan også vælge botarga de Martigues, som er en eksklusiv ret lavet med kaviar og ledsaget af Marseille-vin eller citrondrikke.

Mellem smagsprøverne vil du også lære om historierne i den gamle bydel, såsom legenden om Torre del Mangia, der har fået sit navn fra den første vogter, som var besat af mad, og du vil lære om eventyrene for manden med jernmasken, den mystiske franske karakter, der levede i nogle år i Marseille.

Under turen vil du også se facaden på katedralen Santa Maria Maggiore, som kombinerer gotisk og romansk stil og er en af hovedattraktionerne i Marseille, sammen med museerne i det religiøse kompleks.

Interessante detaljer

  • Pris: Disse ture koster ca. 35 euro pr. person for voksne og 25 euro for børn mellem 6 og 12 år, inklusive smagsprøver og hjælp fra en lokal guide.
  • Varighed: cirka halvanden time.
  • Fordele ved disse udflugter: Du vil kunne smage den lokale mad og også besøge det historiske centrum af Marseille.
  • Ulemper ved disse udflugter: De varer meget kort tid, så turen er meget intensiv.

2. Gastronomisk udflugt gennem de multikulturelle smagsoplevelser i Saint-Victor

Café de Marseille| ©jean-louis Zimmermann
Café de Marseille| ©jean-louis Zimmermann

Formålet med disse ture er at gå "ud over bouillabaisse", dvs. at udforske de smage, som Marseille har opdaget under migrationsbølgerne og indflydelsen fra besøgende.

Turen går gennem Saint-Victor-distriktet, som kombinerer den bohemeagtige atmosfære fra gamle dage med nutidens haute cuisine , altid med det kulturelle krydsfelt af marokkanere, algeriere, tunesere og tyrkere.

På udflugterne kan man smage delikatesser fra det algeriske køkken, provencalske småkager og Marseille-kaffe, besøge kryddeributikker og Canebiere-markedet, som, selvom det ikke ligger i Saint-Victor, har sin oprindelse i kvarteret. Endelig kan du smage på havneområdets snacks i en gammel sømandsbar. Hvis du planlægger at besøge Marseille om sommeren, kan du også vælge at spise frokost i den gamle havn.

Bemærk venligst, at disse ture varer ca. 6 timer, så det kan være ubelejligt, hvis du planlægger et kort ophold i byen. Hvis det er tilfældet, er her en liste over ting, du kan gøre for at opdage Marseille på 2 dage.

Interessante detaljer

  • Pris: Disse ture koster ca. 120 euro pr. person, inklusive hjælp fra en guide, smagsprøver og frokost.
  • Varighed: cirka 6 timer.
  • Fordele ved disse ture: Du vil lære byens forskellige smage at kende, med særlig vægt på immigranternes mad.
  • Ulemper ved disse ture: de kan være dyre.

3. Privat gastronomisk heldagstur til smagsoplevelser og vine i Provence

Vinmarkerne i Cassis| ©Cilou101
Vinmarkerne i Cassis| ©Cilou101

Hvis du gerne vil opdage Marseilles gastronomiske rigdom og for en stund slippe væk fra den gamle bydels stress og jag, så er du måske interesseret i disse udflugter, som består af en privat heldagstur til Provence, hvor du opdager de lokale smagsoplevelser og vine, som er en specialitet i regionen.

Under denne smagning vil du besøge vingårde og vinmarker i Cassis, Lourmarin og Aix-es-Provence samt nogle af de mest eksklusive restauranter og barer i området for at opdage den sande smag af Martigues bottarga, bouillabaisse og regionale hvid- og rosévine i en smagning med hjælp fra en sommelier.

På turen har du også tid til at besøge landsbyerne, som vil være ideelle til at tage nogle af de bedste billeder med Provences landskab som ramme, især hvis du planlægger at besøge Marseille med børn eller med din familie.

Under disse udflugter vil du ud over madsmagninger, vinsmagninger og vandreture gennem de lokale landskaber også lære om jordbunden, klimaet og druesorterne, der gør Provence til et af Europas mest velstående vinområder.

Interessante detaljer

  • Pris: Disse ture koster ca. 170 euro pr. person, inklusive guidehjælp, smagninger og frokost.
  • Varighed: cirka 7 til 8 timer.
  • Fordele ved disse ture: Du vil lære en alternativ rute til de vigtigste i byen at kende.
  • Ulemper ved disse udflugter: De kan være lidt lange, selvom de også inkluderer transport til og fra centrum af Marseille.

4. Privat gastronomisk tur til loppemarkederne i Marseille

Marseilles marked| ©Gilbert Harrison
Marseilles marked| ©Gilbert Harrison

Hvis du vil have en lokal oplevelse, er et af de bedste alternativer at tage en tur til byens gademarkeder, hvor de lokale køber frugt, grøntsager, kød og fisk hver dag. Blandt de mest fremragende er Marché de Noailles, Marché du Prado og Marché de La Plaine på Place Jean Jaures.

På disse udflugter kan du starte din tur på Marché de Noailles, som ligger i kvarteret af samme navn og er det største af Marseilles loppemarkeder. Her kan du smage på byens bedste frugter og købe krydderier fra Maghreb. Disse ture inkluderer som regel smagsprøver på markedet og en rundtur i kvarteret. Hvis du besøger Marseille i juletiden, vil du også se, at det forvandles til et julemarked.

Næste stop er Marché du Prado i Castellane, et loppemarked, hvor du kan købe alt fra gademad til kunsthåndværk. Jeg anbefaler, at du prøver den arabiske mad og de spanske tapas. Det er det marked, der ligger længst væk fra markederne i Marseille.

Marché de La Plaine er det sidste af markederne på ruten og det mest eklektiske af dem alle, da man kan købe næsten alle produkter her, men det skiller sig ud med sine grøntsager og Marseille-chokolader. Dets strategiske placering gør det også ideelt at fortsætte rundturen i byen herfra, enten til fods eller med Marseilles hop-on-hop-off-sightseeingbusser.

Interessante detaljer

  • Pris: Disse ture koster ca. 85 euro pr. person, inklusive assistance fra en privat guide og smagsprøver.
  • Varighed: cirka 3 til 4 timer.
  • Fordele ved disse ture: Du vil få en autentisk lokal oplevelse.
  • Ulemper ved disse ture: Du skal gå en del, så det anbefales ikke til børn eller ældre voksne.

5. Gastronomisk picnic og historisk tur i Provence

Picnic-dag| ©Mason Dahl
Picnic-dag| ©Mason Dahl

Hvis du vil have en alternativ gastronomisk oplevelse ud over fisk og skaldyr i den gamle havn og de traditionelle retter i det historiske centrum, kan du vælge denne tur, der tager dig gennem Aix-en-Provence for at opdage de bedste frugter, grøntsager, oste, brød og kager i regionen. Og smagsprøverne finder ikke sted på en restaurant, men på en picnic, en autentisk provencalsk plan.

På disse ture får du alt tilbehør til oplevelsen, såsom bord, stole, servietter, mad og også drikkevarer, da du kan vælge også at smage regionens vin, som på de bedste udflugter til Provence fra Marseille.

Dette er en ideel udflugt at tage på i en gruppe, især hvis du planlægger at besøge Marseille og Provence med venner eller familie. På disse ture vil du som regel også kunne gå rundt i centrum af Aix-en-Provence og tage nogle af de bedste billeder på din rejse.

Interessante detaljer

  • Pris: Disse ture koster ca. 45 euro pr. person, inklusive picnic og smagsprøver.
  • Varighed: cirka 3 til 4 timer.
  • Fordele ved disse ture: Du vil kunne nyde en alternativ gastronomisk oplevelse.
  • Ulemper ved disse udflugter: Dette er en gruppeudflugt, så hvis du rejser alene, vil du ikke kunne nyde den.

Hvordan booker man en gastronomisk tur i Marseille?

Book online| ©Glenn Carstens-Peters
Book online| ©Glenn Carstens-Peters

Du kan booke en gastronomisk tur på forhånd online eller booke turen, når du er i byen, men hvis du planlægger at besøge Marseille i august eller i sommermånederne, som er højsæson, råder jeg dig til at booke forud for dit besøg for at undgå udsolgt på din valgte dato og også for at undgå prisstigninger i sidste øjeblik.

Selvom vinteren er lavsæson i Marseille, er vejret mildt, så selvom alle de gastronomiske ture er udendørs eller kræver gåture, kan du booke uden frygt, da temperaturerne vil give dig mulighed for at nyde turen. I disse tilfælde vil menneskemængderne desuden være meget mindre, så du behøver ikke at booke i forvejen.

Hvad vil jeg se på denne type udflugt?

Marseilles kyst| ©Alexey Komarov
Marseilles kyst| ©Alexey Komarov

Svaret afhænger af den udflugt, du vælger, men generelt vil du kunne opleve smagen af Marseille og Middelhavskysten, men også smagen af andre lande som Algeriet, Marokko, Tunesien eller Tyrkiet, da det er en kosmopolitisk og multikulturel by med en stor indflydelse fra indvandrere. Du kan også gå på opdagelse i Marseilles hovedkvarterer og markeder.

På udflugter til Provence, som er en af de smukkeste regioner i Frankrig, kan du se nogle af de bedste landskaber, smage de lokale frugter og oste og opdage de lokale vine. Hvis du planlægger at nyde Marseille i april eller i løbet af foråret, vil du også kunne nyde de blomstrende marker, da vejene i Provence for det meste er landlige.

Tips til en gastronomisk tur i Marseille

Bådtur| ©Rémi Avignon
Bådtur| ©Rémi Avignon

Hvis du planlægger at besøge Marseille i højsæsonen, råder jeg dig til at booke turene på forhånd for at sikre dig en plads. Jeg anbefaler også, at du ikke går glip af en gastronomisk tur i Provence, hvis du har tid nok, da du ikke kun vil lære de lokale smage at kende, men også nogle af de bedste landskaber i det sydlige Frankrig.

Husk på, at mange af Marseilles gastronomiske ture varer en hel dag, så de kan være uforenelige med et kort besøg i byen. Hvis det er tilfældet, er her en liste over aktiviteter, du kan lave for at opdage Marseille på 3 dage.

Hvis du ikke har tid nok til dagsturene i Provence, kan du stadig lave de gastronomiske ture gennem byens markeder og restauranterne i den gamle havn eller den gamle bydel, men jeg anbefaler, at du ikke går glip af at opdage smagene i Marseille.

Hvorfor er det tilrådeligt at tage på en gastronomisk tur i Marseille?

Katedralen i Marseille| ©Chris Bancrof
Katedralen i Marseille| ©Chris Bancrof

I Marseille kan du opleve nogle af de bedste museer, lære en af Frankrigs ældste havne at kende og besøge katedralen, men du kan også opleve det bedste af fransk gastronomi og det multikulturelle krydsfelt af smage, så at tage på en gastronomisk tur er det bedste alternativ til at nyde en anderledes dag i byen og lære dens ånd at kende.

Derudover inkluderer gastronomiske ture også byrundture, besøg på byens markeder og gåture gennem de vigtigste steder i Marseille, så det er også en mulighed for at lære byen at kende med et andet tema end de traditionelle ture.

Hvad er fordelene ved at tage på en gastronomisk tur i forhold til at besøge restauranter og markeder på egen hånd?

Stranden i Marseille| ©Janene
Stranden i Marseille| ©Janene

Man kan organisere en rejseplan og tage på gastronomiske ture på egen hånd, men i mange tilfælde vil man spilde tid og penge, og man vil ikke ende med at besøge de mest interessante steder, som normalt er skjulte og kun tilgængelige for de lokale.

På gastronomiske ture vil ekspertguider fortælle dig om de bedste markedsboder, restauranten med den friskeste fisk og skaldyr i den gamle havn og de bedste oste i Provence, så du ikke bare nyder turen, men også er sikker på at få de bedste smagsoplevelser.